Emelkedett az influenzások száma a Nagykürtösi járásban

2023. december 1. - 21:34 | Régió

A Nagykürtösi járásban az elmúlt héten 25 százalékkal emelkedett az akut légúti megbetegedésben szenvedők száma. Az előző héthez képest több volt az influenzaszerű megbetegedésben szenvedő beteg is – tájékoztatta pénteken a TASR hírügynökséget Mária Kotorová, a Nagykürtösi Regionális Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ) járványügyi osztályának munkatársa.

Emelkedett az influenzások száma a Nagykürtösi járásban
Illusztrációs felvétel (TASR)

A szakember elmondta, hogy összesen 402 akut felső légúti megbetegedést jelentettek a körzeti orvosok és a gyermekorvosok, ebből 67 influenzaszerű megbetegedés volt a 47. naptári héten. „A 46. héthez képest háromszorosára emelkedett az influenzaszerű megbetegedések száma" – mondta Kotorová.

A 15-19 éves korosztályban regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. „Húsz betegnél járt szövődménnyel a betegség, ami az összes akut légúti megbetegedés 4,98 százalékát teszi ki. Főleg középfülgyulladást és arcüreggyulladást okozott a fertőzés.

Lokális járványgócokról nem érkezett jelentés a vizsgált időszakban. Egy óvodát kellett bezárni a Nagykürtösi járásban. „A 47. héten hét COVID-19-es megbetegedést jelentettek a körzeti orvosok" – tájékoztatott az RÚVZ. Jelenleg két a COVID-19-fertőzöttet kezelnek kórházban.

TASR