"Én nyugodt vagyok, de a feleségem mindjárt összeesik" - Egy kivétellel falusiak nyertek 101 ezer eurót a vasárnapi vakcinalottón

2021. szeptember 27. - 07:26 | Belföld

Öt kisorsolt beoltottra ismét rámosolygott a szerencse a szlovák köztévé vakcinalottóval kapcsolatos élő adásában.

"Én nyugodt vagyok, de a feleségem mindjárt összeesik" - Egy kivétellel falusiak nyertek 101 ezer eurót a vasárnapi vakcinalottón
Illusztráció

Vasárnap este sorsolják a vakcinalottó főnyereményét, ami egyenként 101 ezer eurót jelent a játékba regisztrált és ilyenkor kisorsolt beoltottaknak. A sorsolás után 20 másodpercen belül kell felvenni a telefont, majd az illetőnek ugyanennyi ideje van arra, hogy a képernyőre kiírt és a műsorvezetők által többször is bemondott kódot elismételje a telefonba. Ha ez megtörtént, már gondolkodhat is azon, mire költse a nyereményt. Ha viszont valaki nem viszi el a főnyereményt, a halmozódó nyeremény a következő kisorsoltra vár.

Elsőre a Hudba z Marsu nevű zenei formáció tagja, Michal Štofej érkezett az urnához, melyből a besztercebányai járásbeli Kynceľován élő Andreát sorsolta ki, aki érzelmekkel teli hangon, meghatódottan vette tudomásul, hogy elnyerte a 101 ezer eurót.

A legendás szlovák hokipakus, Ján Lašák következett, aki elmondta, elsőre nem volt biztos benne, hogy be akarja-e oltatni magát, végül azonban a szakemberek meggyőzték erről. Ő a nagyszombati járásbeli Zavar községből származó Hedvigát sorsolta ki, aki felkiáltva megköszönte neki ezt. Az utolsó pillanatban emelte fel a telefont, a jelszó ennél már könnyebben jött.

Harmadjára az Oteckovia c. népszerű sorozatban szereplő Vladimír Kobielskyt szólították, aki az este egyedüli városlakóját sorsolta, Viktort Topolčanyból. "Én nyugodt vagyok, de a feleségem mindjárt összeesik" - jegyezte meg a férfi a telefonban, miután könnyedén teljesítették a feltételt.

A negyedik sorsoláshoz a színész-moderátor-komikus Lujza Garajová-Schrameková érkezett, ő pedig a nagymihályi járásbeli Suché községben élő Jarmilát sorsolta ki, a hölgy pedig nem teketóriázott, emelte a telefont, és mondta a jelszót.

Az ötödik személy, akit sorsoláshoz hívtak, Dagmar Bodáková, szakember a járvány területén, aneszteziológiai főorvos. Az ő kezének és persze saját döntésének köszönheti nyereményét Mária a szakolcai járásbeli Letničie községből, aki szintén minden probléma nélkül mondta be a jelszót.

A vasárnapi adásban így ismét öten örvendhettek nagy nyereménynek.

(Čas.sk)