Enyhíthetnek az ingázókra és külföldön az egészségügyben vagy gondozóként dolgozókra vonatkozó szabályokon

2020. április 26. - 13:35 | Belföld

Ján Mikas a határ mentéről ingázókra, az egészségügyi dolgozókra és gondozókra vonatkozó határátlépési előírások módosítását javasolja majd a Központi Válságstáb ülésén - erről tájékoztatta a TASR hírüngyökséget Daša Račková, a Közegészségügyi Hivatal szóvivője.

Enyhíthetnek az ingázókra és külföldön az egészségügyben vagy gondozóként dolgozókra vonatkozó szabályokon

Mikas az Ausztriában gondozóként dolgozók vasárnap délutánra a bergi határátkelőhöz tervezett tüntetésére reagált. Leszögezte, hogy a jövőben egyszerűbb feltételek vonatkoznának a fent említett dolgozókra, konkrétumokat azonban egyelőre nem árult el.

"A változtatások végleges formája a Központi Válságstábbal való egyeztetés és az általa történő jóváhagyás után lesz ismert" - közölte a szóvivő, hozzátéve, nap mint nap figyelemmel kísérik a járvány helyzetét Szlovákiában és a környező országokban és ahhoz igazítják az intézkedések mértékét.

Emlékeztetett, hogy amikor legutóbb az ingázókra és egészségügyben dolgozókra vonatkozó szabályokról döntöttek, a Covid-19 betegség terjedésével kapcsolatos helyzet nem volt optimális. Az utóbbi napokban azonban javulni látszik, ezért döntött a tisztifőorvos az enyhítés mellett.

Kapcsolódó cikk:

Vasárnap délután Bergnél tüntetnek a szlovákiai gondozók!

(TASR)