Ép testben, ép lélek - így zajlott a III. Trambulin Országos Sportnap (+KÉPGALÉRIA)

2022. október 12. - 08:28 | Régió

A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség Trambulin elnevezésű sportnapja több év kimaradás után idén október 7-9. között került megrendezésre Bősön. A rendezvényen 110 fő vett részt, a cserkészek több mint húsz sportot próbálhattak ki a nap folyamán. A szervezést  a házigazda bősi 16. sz. Széchenyi István cserkészcsapattal karöltve a nyékvárkonyi  5. sz. Szent Jakab cserkészcsapat vállalta magára.

Ép testben, ép lélek -  így zajlott a III. Trambulin Országos Sportnap (+KÉPGALÉRIA)
További képekért katints! (Fotók: szmcs archívuma)

A sportnapot megelőzően a résztvevőket már péntek este különféle programokkal várták a szervezők. Hangulatos teaházban különleges teákat kóstolhattak a cserkészek, aki pedig a közösségépítő társasjátékok helyett inkább a mozgást választotta, annak a Pósfa zenekar húzta a talpalávalót a táncházban.

A cserkészeknek szombaton volt alkalmuk különböző sportok kipróbálására. Egyebek között gyakorolhatták a jól ismert labdajátékokat, mint a foci vagy a kosárlabda, de lehetőségük volt kevésbé ismert sportok megismerésére is, mint például a kanjam frizbi. Kipróbálhatták még az íjászatot, a célbalövést, a teremfocit, a karatet, a rekeszmászást, a jógát, valamint a floorballt, a röplabdát és az élő csocsót is. Természetesen a cserkészek kedvenc sportja, a méta sem hiányozhatott a napból.

A sportlehetőségek mellett kísérő programokkal, előadásokkal is készültek a szervezők.

Megtudhatták, mi is az a triatlon és a ketlebell, a bősi futóklub pedig a futás szeretetére buzdította a fiatalokat. A sportágak mellett a cserkészek megismerkedhettek egy mentőautó felszerelésével, elsősegélynyújtással és egészségügyi alapismeretekkel, valamint részt vehettek egy önismereti foglalkozáson is. A rendezvényt vasárnap délelőtt szentmisével zárták a cserkészek.

“Fontos, hogy testben és lélekben is egészségesek legyünk, az egészséges életmódra, a mozgás szeretetére való nevelést pedig nem lehet elég korán elkezdeni. Nagyon örülök, hogy a cserkészeinknek lehetőséget tudtunk biztosítani különféle sportok kipróbálására, igazi feltöltődés volt ez a hétvége az elmúlt évek bezártsága után” - mondta Gál Várady Tamara, az SZMCS mozgalmi koordinátora.


(parameter)

Címkék: SZMCS