Építkezéseken fosztogatott a gyakorlott betörő

Vizsgálati fogságba helyezett a rendőrség egy 38 éves kosúti (Galántai járás) férfit, akinek számlájára több betörést is írnak.

A 38 éves gyanúsított szeptember 28-án 26 éves társával két félkész családi házba hatolt be Taksonyon (Galántai járás). Mindkét épületbe az ablakon keresztül jutottak be, és mindkét házból eltulajdonították a már beszerelt gázkazánokat, tettükkel összesen 2000 eurós kárt okozva a tulajdonosnak. 

Miután a rendőröknek sikerült kinyomozniuk a betörők kilétét, kiderült, hogy a páros 38 éves, kosúti tagja volt az, aki szeptember elején egy diószegi cég telephelyére tört be, és az ott található konténerből ellopott egy csomó szerszámot, melyek összértéke majdnem elérte az 5500 eurót.

A galántai rendőrök később kiderítették azt is, hogy a szóban forgó férfinek köze volt két további betöréshez is, amelyek szintén a közelmúltban történtek, Szenc és Pozsony környékén. 

A 38 éves gyanúsított vizsgálati fogságban várja az ítéletet, ami - tekintettel bűnlajstromára - elég kemény lehet. Tetteiért háromtól tíz évig terjedő börtönbüntetést szabhatnak ki rá - tájékoztatta a Paramétert Mária Linkešová rendőrségi szóvivő.

(parameter)