Épül a csatornahálózat Nyárasdon

2017. július 24. - 12:57 | Régió

Néhány hete megkezdték a nyárasdi csatornahálózat kiépítését. A 13,6 millió eurós beruházást 2020-ig kell befejezni és a lakosság zömének csatlakoznia kell a hálózatra.

Épül a csatornahálózat Nyárasdon
Fotók: a szerző

A beruházás nagy részét európai uniós forrásokból és állami támogatásból finanszírozzák, a község 5 százalék önrésszel járul hozzá. Ám nem csak a csatornahálózat épül, de a szennyvíztisztító állomás is felújításra kerül. Itt természetesen az állomás technikai felszereltségét is modernizálják. „Három évünk van arra, hogy befejezzük a munkálatokat, ám igyekezni fogunk, hogy minél hamarabb készen legyen” – hangsúlyozta Bacsó László polgármester.

Persze ezt számos tényező befolyásolja, hiszen nem lehet tudni, milyen lesz az ősz, illetve a tél, mennyi csapadék esik majd és milyen ütemben tudnak dolgozni a munkások. „Természetesen azon leszünk, hogy minél többen rákapcsolódjanak majd, ugyanis a szabályok értelmében öt éven beül a lakosság 85 százalékának rá kell csatlakoznia a hálózatra” – húzta alá a polgármester.

A vezetékeket természetesen kerítésig mindenkinek behúzzák, a további munkálatokat az ingatlanok tulajdonosainak kell majd elvégezni. Ám azt tudatosítani kell, hogy ezzel az ingatlanok értéke is növekszik. A község vezetése arra kéri a lakosokat, legyenek türelemmel míg a munka zajlik, ugyanis előfordulhat kábeltévé-, illetve internetkiesés, ám az esetleges hibákat igyekeznek majd orvosolni.

(dor)

Címkék: Nyárasd, csatornázás