Erdei már Dunaszerdahelyen, óriási pofonparti várható!

2018. május 10. - 22:20 | Régió

Dunaszerdahelyre érkezett Erdei "Madár" Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke.

Erdei már Dunaszerdahelyen, óriási pofonparti várható!
Tomi Kid és Erdei Zsolt (Fotók: Cséfalvay Á. András)

Az egykori félnehézsúlyú bokszvilágbajnok csallóközi látogatásának apropója, hogy péntek (május 11.) este szorítóba lép egy másik egykori világbajnokkal, a galántai Kovács "Tomi Kid" Tamással - aki pedig a Szlovák Ökölvívó Szövetség elnöke.

Erdei Zsolt nem először lép szorítóba Tomi Kiddel bokszgála keretén belül.

"A Magyar Ökölvívó Szövetség elnöki posztja temérdek munkát ró rám, így nem igazán marad időm az edzésre. A gálameccsen nem arra megy ki majd a játék, hogy földbe döngöljük egymást, de ettől még komolyan is vesszük majd a helyzetet - amellett, hogy természetesen vigyázunk majd egymásra"

- nyilatkozta a Paraméternek a Dunaszerdahelyre érkező Erdei Zsolt, aki rendkívül jókedvűen érkezett a Csallóközbe.

A Dunauto BMW márkakereskedésében tartott mérlegelésen a pénteki meccsek ausztriai, magyarországi és hazai résztvevői sorra "megmérettettek", és farkasszemet is néztek egymással. Végül a két egykori világbajnok is a mérlegre állt, és hatalmas mosolyok közepette egyaránt 86 kilós súlyt füllentettek a közönségnek. Az, hogy mennyit mutatott a műszer valójában, a két szövetségi elnök titka maradt.

A pénteki bokszgála főszervezője Tomi Kid csapata mellett a dunaszerdahelyi Dunauto autókereskedés, amely régóta együttműködik a galántai ökölvívóval. Hegyi Zoltán, a Dunauto ügyvezetője így nyilatkozott a pénteki rendezvényről:

"Dunaszerdahelyen még nem volt ehhez fogható bokszgála, rendkívül színvonalas meccsek várhatók különféle súlycsoportokban. A fő gálameccset pedig két világbajnok fogja megvívni, akik bemutatják majd a boksz minden szépségét."

A fotóra kattintva képgaléria nyílik!

A bokszgála május 11-én, péntek este 18:00-tól kerül megrendezésre a Dunaszerdahelyi Városi Sportcsarnokban. Jegyek még kaphatók a helyszínen!

A gála meglepetésvendége Roman Volák sokszoros világbajnok karatemester lesz, aki garantáltan bámulatos bemutatót tart majd a közönségnek.

A nagyszabású rendezvény bevételét a Taksonyon (Galántai járás) épülő ökölvívó akadémia építési munkálataira fordítják. A sportlétesítményről itt számoltunk be bővebben: Van még egy bolond, aki 100 éves magtárból épít sportakadémiát?

(parameter)