Érdemes tüntetni egy vírus ellen? Ha van, ha nincs...?

Barak László | 2020. november 16. - 16:54 | Vélemény

Az hogy a bársonyos forradalom évfordulóján a kotlebista nácik, a ficóista korrupt maffia, a dankóista földszintes szlovák nacionalisták és a Slovan futballklub csürhéje hirdetett a szabadság jegyében demonstrációt Pozsonyba, olyan kísérlet, mintha a Szent Márton-dóm gyóntatószékébe egy kupleráji madam akarna beülni a gyóntató pap helyett.

Érdemes tüntetni egy vírus ellen? Ha van, ha nincs...?

Senkiben ne ágaskodjon holmi kétség, tömeges támogatottsága van a neten beharangozott szabadságharcos prezinek a „felvidéki” magyarok körében is.

Akik ezért aztán persze okkal minősíthetőek kotlebista náciknak, a ficóista korrupt maffia korlátolt apródjainak, nagyon buta magyar nacionalistáknak és minimum ugyanennyire primitiv futballhuligánoknak.

Tudod-e, mi hozta össze így ezt a válogatott bagázst? Talált, süllyed, ami hatvanas íkúval is megfejthető:

a koronavírus!

Illetve a pandémia megfékezésére bevetett állami intézkedések, vagyis korlátozások, tiltások. Amelyek hús-vér megtestesítőjét Szlovákiában Igor Matovičnak hívják. Utóbbi ezenkívül miniszterelnökként regnál, amely tény miatt bizony sokkal jobban látszik...!

Pláne, ha egy pozícióba került csávó, mint ő, a kezdetektől fogva minden kutyahúgyos bokrot mikrofonkarónak meg kameraállásnak hisz, ahol világmegváltania abszolút muszáj. Konkrétan arról van szó ugye, hogy Igorotok/Igorunk egyre többször láthat reggelente fürdőszobája tükrében akkora szuperhőst, hogy ahhoz képest Amerika Kapitány legfeljebb egy rokkant csóró...

Hát nem egyszerű a képlet?

Akik a demokráciát három évtizede mintegy díszletként ajándékba kapták, a kertitörpeségre szoktatott utódaikkal együtt törvényszerűen silányulnak nyerészkedő szélhámosok, népbutító konjunktúralovagok prédjává. Ezeknek aztán bármikor bármit és annak a bárminek az ellenkezőjét is be lehet adni.

Például, hogy érdemes tüntetni egy vírus ellen! Ha van, ha nincs...!

Vagy hogy a kotlebista nácik, a ficóista korrupt maffia, a dankóista földszintes szlovák nacionalisták és a Slovan futballklub csürhéje a szabadságért, emberi jogokért szállnak harcba…

Mindennek tetejébe pedig az van, hogy a regnáló miniszterelnök és szövetségesei többsége minden egyes gesztusán – még az őszintének tűnőkön is(!) – átüt, mint fáslin a vér, az öncélú politikai nyereségvágy, a haszonelvű magamutogatás alpári szándéka…