Erdoğan kissé megszivatta Putyint - megvárakoztatta őt, ami nem igazán volt az orosz elnök ínyére (VIDEÓ)

2022. július 20. - 18:14 | Külföld

Vlagyimir Putyinról többek között azt is lehet tudni, hogy sokszor megvárakoztatja a vendégeit. Most nagyon úgy néz ki, hogy Recep Tayyip Erdoğan török elnök kissé megalázó helyzetbe hozta őt teheráni találkozójukon - írja a Telex.

Erdoğan kissé megszivatta Putyint - megvárakoztatta őt, ami nem igazán volt az orosz elnök ínyére (VIDEÓ)

Az történt, hogy Putyin azt hitte, hogy török kollégájával egütt lép be a tárgyalóterembem azonban ez nem így történt, Erdoğan nem volt sehol. Az orosz elnök közel egy percen keresztül álldogált egyedül a kamerák és a fotósok előtt. Látszott Putyinon, hogy eléggé idegesíti őt Erdoğan hiánya, grimaszokat vágott, egyik lábáról a másikra támaszkodott, míg Erdoğan meg nem érkezett. A török elnök mintha mi sem történt volna, mosolyogva fogott kezet Putyinnal.

Mint kiderült, Erdoğan direkt viselkedett így - legalábbis a török média szerint - mert még 2020-ban, Moszkvában ő és a küldöttsége 20 percet várt Putyinra. A török delegációról készült videót nagy vehemencivála terjesztette az orosz média.

Putyin és Erdoğan a fekete-tengeri gabonakereskedelemről tárgyaltak. Mivel Törökország ukrán gabonaexportra szorul, azt szeretné, hogy az ukrán kézen maradt kikötőkből engedjék el a teherhajókat, amiket aztán átkutathatná a blokádot fenntartó orosz haditengerészet, hogy nem szállítanak-e fegyvert, vagy nincsenek-e felfegyverezve.

viaTelex