Erdőtűz pusztít a malackai járásban

2022. augusztus 15. - 19:13 | Régió

Erdőtűzhöz riasztották a rendőröket a malackai járásbeli Nagyjakabfalva és Láb község között. Az adott szakaszt mindkét irányban lezárták. A TASR-t Silvia Šimková, a Pozsonyi Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője tájékoztatta.

Erdőtűz pusztít a malackai járásban
Illusztrációs felvétel (TASR/AP)

„Figyelmeztetjük az autósokat, hogy kövessék a rendőrök utasításait, és ne használják az érintett útszakaszt” – közölte a szóvivő. Hozzátette: a tűzoltók is a helyszínen vannak.

A tüzet röviddel 15:00 óra előtt jelentették, a lángok pedig gyorsan terjedtek tovább egy körülbelül 500 x 300 méteres területen. Štefan Koči, a Pozsonyi Kerületi Tűzoltó- és Mentőszolgálat (HaZZ) szóvivője azt közölte, hogy a tüzet sikerült lokalizálni.

„Az oltásban a Malackai Járási Tűzoltó- és Mentőszolgálat, a malackai Mentőbrigád, illetve a fővárosi Tűzoltó- és Mentőszolgálat vesz részt négy tűzoltóautóval” – mondta Koči. Rajtuk kívül a zohori (Zohor), a magyarfalui (Záhorská Ves), a detrekőcsütörtöki (Plavecký Štvrtok), a nagylévárdi (Veľké Leváre) és a lábi önkéntes tűzoltók is segítenek az oltásban.

TASR