Éremeső Bősön, ismét bizonyítottak az Oyama dojo karatékái

2022. május 9. - 13:56 | Sport

A bősi Oyama dojo karatékái  május 7-én a III. Nagy Sándor Karate Kupán vettek részt. A versenynek a győrladaméri sportcsarnok adott otthont, ahol 4 ország több mint 200 versenyzője mérettette meg magát. A bősi klubot Jančovič Laura, Jančovič Linda, Petrik Dorka és Csicsay Róbert képviselték.

Éremeső Bősön, ismét bizonyítottak az Oyama dojo karatékái
Fotó: Fekete Annamária

Délelőtt 10 órakor az ünnepélyes megnyitó után kezdetét vették a küzdelmek. A klub versenyzői közül először Csicsay Róbert lépett tatamira a gyerek III -36 kg-os súlycsoportban. Róbertnek négy küzdelme volt, amelyből kettőt megnyert, kettőt pedig bírói döntéssel elveszített. Ez a teljesítmény az eredményhirdetéskor ezüstérmet hozott a csapatnak.

Utána következtek a gyerek III lány kategóriák. Linda a -38 kg, míg Dorka a +38 kg-os súlycsoportban indult. Linda két mérkőzést fejrúgásokkal és test KO-val nyert meg, a harmadik mérkőzésén egy vitatható fejrúgásért ellenfele kapott pontot, így Linda is a második helyen zárta a versenyt.

Dorkának két küzdelme volt, a mérlege egy győzelem és egy vereség, ugyanúgy mint ellenfeleinek. Mivel összeségében ő szerzett több pontot, felállhatott a dobogó legfelső fokára.

Végül Jančovič Laura lépett tatamira. Bár Laura ifjúsági versenyző, egy kategóriával feljebb a junior lányok 59 kg-os súlycsoportjában indult.

Két ellenfele felett fejrúgásokkal győzedelmeskedett, harmadik mérkőzésén alulmaradt 3 évvel idősebb ellenfelével szemben. Remek visszaigazolás volt Laura számára, hogy az idősebbek között is érvényesülni tudott, és ezüstérmet szerzett.

Sensei Darnay Barnabás tanítványai egy aranyéremmel és három ezüstéremmel zárták ezt a versenyt.


(para)