Éremleltárral kezdték az új versenyévet a sportgimnáziumban

Dunaszerdahelyen az egyetlen szlovákiai magyar tannyelvű sportgimnáziumban pénteken Kulcsár Andrea, a közös irányítású Vidékfejlesztési Szakközépiskola és SG igazgatóhelyettese köszöntötte az intézmény pedagógusait, nevelőit, edzőit és diákjait, hangsúlyosan az elsősöket.

Éremleltárral kezdték az új versenyévet a sportgimnáziumban
Lelkes Vince felvételei - további képekért kattints!

Gratulált az előző tanévben elért sporteredményekhez, külön megdícsérte azokat a tanulókat, akik a versenysikerek mellett a tanulásban is jeleskedtek. „Legyetek büszkék arra, hogy iskolátokat képviselhetitek” – zárta mondatait a tisztségviselőnő.

Ollári Attila, az SG újonnan kinevezett igazgatóhelyettese elmondta: az iskola sportolói az elmúlt tanévben kiemelkedő eredményeket értek el számos körzeti, járási, megyei és országos bajnokságon, Molnár Zsuzsanna személyében pedig Európa-bajnokot is tudhatnak soraik között. Utóbbi birkózó a 2018. évi Eb-n a 69 kilogrammosok súlycsoportjában Macedóniában állhatott föl a dobogó legfelsőbb fokára. A döntő mérkőzést az évindító összejövetel résztvevői együtt nézhették meg kivetítőn. Megköszönte továbbá elődjének, a nyugdíjba vonult Hegedűs László igazgatóhelyettesnek hosszú éves munkáját.     

A tizenkét éve fennálló sportgimnáziumban évről évre éremleltárral kezdik az új versenyévet, ahol egyfajta összegzést tartanak az elért eredményekről, felemlegetik az egykori iskola- és diáktársak sikereit és bemutatják az újoncokat.

(lel)