Érettségire készült, most az életéért küzd – így szenvedett áramütést az iskolában a 18 éves fiú

2019. december 5. - 15:19 | Régió

A 18 éves Lukáš súlyos áramütést szenvedett tanítási órán az érsekújvári elektrotechnikai szakközépiskolában. Kiderült, pontosan hogyan történt az eset.

Érettségire készült, most az életéért küzd – így szenvedett áramütést az iskolában a 18 éves fiú
Fotó: spsenz.com

Lukáš az utolsó tanítási óráján vett részt hétfőn, a tanáron kívül három diák volt jelen a teremben. A diákok szerint mindig kisebb csoportban foglalkoznak velük, hogy a tanárok jobban tudjanak rájuk ügyelni.

Osztálytársai szerint Lukáš hirtelen a földre esett, miután megközelítőleg 400 volt futott át a testén. Azonnal elkezdték újraéleszteni, érezték, hogy megállt a szíve.

Alena Krčová, a mentősök szóvivőjének tájékoztatása szerint a gyorsmentők 11 percen belül a helyszínre értek, addig a fiúk és a tanár a segélyhívó operátorának instrukciói szerint próbáltak segítséget nyújtani. A fiút sikerült újraéleszteni, de a kórházba szállítást követően ezt többször meg kellett ismételni. Ján Baček, az érsekújvári kórház szóvivője a Nový Časnak elárulta, Lukáš állapota kritikus, jelenleg is mélyaltatásban kezelik.

A fiú édesapja az iskolát okolja, állítása szerint elavult készülékeket használnak, amelyek nem teljesítik az előírt normákat. Lénárt Péter iskolaigazgató sajnálatát fejezte ki a történtekkel kapcsolatban, de kiáll az akkor ügyeletben lévő tanár mellett.

Az esetet követően a diákok névtelen levelet adtak ki, amelyben elmondják, hogy az iskolában olyan műszerekkel dolgoznak, amelyek még a szocialista Csehszlovákiában készültek, a készülékek gyakran pontatlanok. A Nový Čas szerint a munkaügyi felügyelőség is több hiányosságot fedezett fel az intézményben.

Renáta Čuháková rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint az ügyben testi sértés gyanújával indítottak eljárást.


Cas.sk/para