Erik Tomáš nyíltan kimondta, hogy a bűnügyi vizsgálatok manipulálásának minden szála Matovičhoz vezethető vissza

2021. június 19. - 15:25 | Belföld

A Hlas - SD párt tagjainak információi szerint, a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) titkos jelentésében említett, nagy ügyekben folytatott rendőri nyomozás manipulálásának minden szála Igor Matovičhoz (OĽaNO) vezet. Ezt Erik Tomáš, a párt alelnöke nyilatkozta az RTVS szombati beszélgetőműsorában.

Erik Tomáš nyíltan kimondta, hogy a bűnügyi vizsgálatok manipulálásának minden szála Matovičhoz vezethető vissza
Erik Tomáš (TASR)

„Ha ez megerősítést nyerne, akkor ez természetesen a kormány azonnali bukását jelentené, és ezért mi a parlamentben is javasoltuk a miniszterelnök visszahívását, vagyis az egész kormány visszahívását. De nemcsak emiatt az eset miatt, hanem minden más miatt is”

– mondta Tomáš.

A SIS titkos jelentése a Nemzeti Tanács tagjai előtt csak a „Bizalmas” szintig lett felolvasva, miközben még ott van a „Titkos” és a „Szigorúan titkos” része. Tomáš szerint maga a Nemzeti Tanács elnöke, Boris Kollár azt mondta a parlamenti képviselőknek, hogy ha az egész jelentést felolvasták volna, akkor konkrét nevek, konkrét esetek és konkrét bizonyítékok hangzottak volna el az egyes manipulálási ügyek kapcsán.

„Ha valóban történik valami, ami ellentétes a büntető törvénykönyvvel, az elemi tisztességgel vagy a jogállamiság elveivel, akkor azt ki kell vizsgálni, és garantálom, hogy ez a kormánykoalíció rendet fog tenni” – reagálta erre Gyimesi György (OĽaNO) parlamenti képviselő.

(čas.sk)