Érmekkel tértek haza a bősiek a Hinomoto Kupáról

2021. november 22. - 08:13 | Sport

A bősi Kyokushin Karate Oyama Dojo karatékái is részt vettek a november 20-án Törökbálinton megrendezett Hinomoto Kupán, az IBK karateszervezet nemzetközi versenyén. Három országból közel 300 versenyző lépett tatamira kata (formagyakorlat) és kumite (küzdelem) versenyszámokban.

Érmekkel tértek haza a bősiek a Hinomoto Kupáról
A bősi klub felvételei

A bősi klub 6 versenyzővel vett részt ezen a rendezvényen. Pavlovič Péter a felnőtt A-kategóriás versenyzők csoportjában katázott, és sajnos most nem sikerült dobogós helyen végeznie.

Az utánpótlás versenyzők közül Jančovič Laura (serdülő) az első mérkőzését két fejrúgással ugyan megnyerte, de sajnos közben megsérült a lábujja, így nem folytathatta a küzdelmeket. Jančovič Linda (gyerek I) az első mérkőzését test KO-val nyerte, a második mérkőzésén viszont a bírók túl erősnek ítélték meg az egyik technika kivitelezését, ezért leléptették. A klub edzője másképp értékelte a helyzetet, és mivel Linda nagyrészt full-contact szabályrendszerben versenyez, ez pozitív visszajelzés a vezetőség számára a közelgő WKB Európa-bajnokságon való részvétellel kapcsolatban.

Petrik Dorka (gyerek II) mindhárom mérkőzését test KO-val nyerte. Dorka ezzel az első helyen, míg klubtársa, Csicsay Róbert (gyerek II) a harmadik helyen végzett.

Jandura Adrián három év versenykihagyás után újra visszatért a tatamira. A felnőtt C-kategóriában KO-val nyerte mérkőzőseit, és aranyéremmel térhetett haza.

A bősi klub versenyzői tehát két aranyéremmel és egy bronzéremmel zárták ezt a nemzetközi karateversenyt.

(dar)