Erőemelő világkupán járt sikerrel a dunaszerdahelyi Erős Michaela

Szombaton került megrendezésre a Miskolchoz közeli Felsőzsolcán a GPC erőemelő világkupa.

Erőemelő világkupán járt sikerrel a dunaszerdahelyi Erős Michaela

Ennek keretein beül zajlott az ún. elit show, amelyen a világbajnok és a legjobb teljesítményt nyújtó atléták vehettek részt.

Az SK Strongman Clubot ezen a megmérettetésen meghívás útján képviselte a tinédszerek közt Erősová Michaela. Egyetlen számban, holthúzásban indult, és 180 kg-os felhúzásával diadalmaskodott is a saját kategóriájában.

Ezzel a teljesítményével a versenyszám abszolút harmadik helyét is megszerezte. A Strongman klub közlése szerint ennél figyelembe veszik az egyes női versenyzők a testsúlyukhoz viszonyított teljesítményét.

„Ez az eredmény is nagyon rangosnak számít, mivel ugye tinédzserként egyedül szerepelt a legjobbak között, és ezzel sok felnőtt kategóriában induló hölgyet is maga mögé utasított” – fejtette ki Márk András klubelnök.

Októberben még egy további versenyen vesz részt a klub egy versenyzője. Prágában egy másik szervezet erőemelő világbajnokságára utazik Farkas Bálint, november elején pedig a Mas-Wrestling bothúzó világkupára kerül sor Győrben, melyen ugyancsak részt vesznek a klub tagjai. „Mivel ez utóbbi nincs messze, szívesen várunk rajongókat is a helyszínre” – szögezte le.

(p)