Erős szélre figyelmeztetnek a Dunaszerdahelyi járásban is

2019. december 17. - 08:01 | Régió

Erős szél várható a következő napokban az ország egyes területein. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMI) első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki, amiről weboldalán tájékoztatott.

Erős szélre figyelmeztetnek a Dunaszerdahelyi járásban is

Elsősorban a Tátra környékén, a Liptószentmiklósi (Liptovský Mikuláš), a Breznói és a Poprádi járásban kell heves szélre készülni; a meteorológusok szerint a szélerősség 90 kilométer/óra is lehet, helyenként 135-150 kilométeres széllökésekkel. „Az erős szél fokozott veszélyt jelent, különösen a túrázókra és a hegymászókra” – közölte a hidrometeorológiai intézet.

Erősebb szél várható a Pozsonyi, a Nagyszombati, a Nyitrai és a Zsolnai kerületben is. Az SHMÚ elsőfokú figyelmeztetést adott ki ezekre a területekre. Nyugat-Szlovákiában az átlagos szélsebesség várhatóan 45-50 kilométer/óra lesz 65-75 kilométeres széllökések várhatók. A figyelmeztetés a Dunaszerdahelyi, a Komáromi, a Galántai és a Szenci járásra is vonatkozik.

Az északi területeken a szélsebesség 70–85 kilométer/óra lehet, 110–135 kilométeres széllökésekkel. A riasztás kedden 8 órától szerdán 10 óráig lesz érvényben.


(TASR/shmú)