Erős üzenetet küldött a pap az eltűntként keresett Terézia temetésén

2023. február 10. - 11:11 | Régió

Csütörtökön kísérték utolsó útjára a 18 éves Teréziát, akinek holttestét a Dunában találták meg Pozsonynál február elsején.

Erős üzenetet küldött a pap az eltűntként keresett Terézia temetésén
Fotó: Facebook.com/ZÁCHRANNÝ SYSTÉM SLOVENSKO-PÁTRANIE PO OSOBÁCH

Terézia holttestét Pozsonyban, az Ártéri híd (Lužný most) közelében találták meg, előtte napokig nagy erőkkel keresték.

„Fájdalommal értesültünk Terézia tragikus halálának híréről. A médiának köszönhetően egész Szlovákia követte a történetét. Volt reményünk. Reméltük a boldog végkimenetelt, de a legrosszabb félelmeink valóra váltak. Mindannyiunkat megrázott, és az egyetelen, amit most tehetünk, hogy imádkozunk a mi Teréziánkért” – mondta a temetésen a pap, aki gyermekkora óta ismerte Teréziát.

A plébános a fiatalokhoz is szólt a temetésen, fontos üzenetet küldött nekik:

„Használjuk az internetet, a mobiltelefonokat, a modern technológiákat, ezeknek köszönhetően megszüntettük az emberek közötti távolságokat, de egy fiatalnak szüksége van a közelségre is. Le kell tenni a telefonokat, a szemébe kell nézni, itt és most megölelni. Ezt ne felejtsük el”

– hangsúlyozta, hozzátéve, fontos, hogy a szeretetet és a közelséget ki tudjuk mutatni, hogy senki ne legyen egyedül. "És ha mégis azt gondoljuk, hogy a világ elfelejtett minket, hogy az embereknek nincs egyetlen jó szavuk sem hozzánk, ne felejtsük el, hogy Isten mindig mosolyog ránk” – zárta.

A 18 éves Terézia Macalíkovát a barátja látta utoljára január 28-án, a pozsonyi Osuského utcában. A Nagytapolcsányi járásból származó lány ezt követően senkinek nem jelentkezett, barátja elmondása szerint este fél nyolc körül váltak el azt követően, hogy veszekedtek. A lány ezután nem válaszolt barátja hívásaira és üzeneteire, nem sokkal később viszont azt írta neki, hogy az Öreg hídon tartózkodik.

Azonnal odament, de Terézia akkor már nem volt ott – a kabátját viszont otthagyta, benne a mobiljával és a pénztárcájával. A lány barátja értesítette a rendőrséget, ők pedig ezt követően a tűzoltókat és a bűnügyi osztályt, majd elkezdték keresni Teréziát.


(pluska/para)

Címkék: temetés, Terézia