Erre mindig emlékezni fognak: az apuka a dermesztő hidegben, az úton segítette világra kislányát

2022. január 22. - 16:03 | Régió

Közvetlenül a kórház előtt szült meg felesége. A liptószentmiklósi közgazdász, Tomáš (38) igazi hősként viselkedett. Felesége, Simona (33) már nem tudott elmenni a néhány méterre lévő szülészetig. Férje azonban nem vesztette el a fejét, segített ott helyben a dermesztő hidegben világra hozni kislányukat, Simonkát.

Erre mindig emlékezni fognak: az apuka a dermesztő hidegben, az úton segítette világra kislányát
Forrás: čas.sk

Szerencsére minden jól alakult, a baba és az anya is jól vannak. A házastársak: Tomáš és Simona, valamint kislányuk, Janka (2) már nagyon várták második családtagjukat, Simonkát, akinek múlt csütörtökön kellett volna a világra jönnie. A csemete azonban úgy döntött, hétfőn éjjel szeretné meglátni a napvilágot.

„A feleségem azzal ébresztett fel, hogy fájdalmai vannak ls érzi az összehúzódásokat. Az anyósom eljött vigyázni a nagyobbik lányunkra, mi pedig fél órán belül már útnak is indultunk“ – mesélte az apuka. Öt perc alatt e lis értek a kórházhoz. Elég lett volna 50 métert gyalogolniuk és már a sürgősségi osztályon lettek volna, erre azonban a vajúdó anyuka már nem volt képes. Közvetlenül az úton szülte meg babáját, -6 Celsiuk fokban. „Erős összehúzódásai voltak, és azt mondta, hogy már úton van a baba. „Segítettem neki lefeküdni a földre, s akkor már láttam a kisbabánk fejének felét“ – mondta az apa, aki nem esett pánikba, megőrizte hidegvérét.

„Egyáltalán nem volt könnyű, de gyorsan kellett reagálnom. Intuitívan cselekdtem. A feleségem ismét nyomott és Simonka már kint is volt. Felsírt, így tudtam, minden rendben van. A feleségem hasára fektettem, betakartam a kabátommal és kiabálva rohantam a sürgősségire“ – emlékezett vissza az édesapa.

Azonnal ki is mentek az anyukáért. A babával együtt hordágyra tették és bevitték a szülészetre. „Mindenki sokkban volt. Többnyire a terhes nők járnak oda, nem pedig szülés után mennek. Mindkettejüket megvizsgálták, szerencsére jól voltak. A szülésznők munkáktá megspróoltuk, mert én segítettem a picit a világra“ – mondta mosolyogva az apuka, majd hozzátette, a nővérkék a kórházban Wim Hofnak becézték a babát.

Mára már az anyuka és a baba is otthon van. A nagy kaland után együtt a család.

(čas.sk)