Érsek szerint Berényi nem tudja, mi fán terem a "nemzetközi gyorsvonat"

Értelmetlen petíciónak nevezte a közlekedési miniszter azt az MKP-s kezdeményezést, ami a nemzetközi vonatokat galántai megállásra bírná rá. Érsek Árpád azt tanácsolja a parlamenten kívüli párt illetékeseinek, hogy inkább vizsgálják meg, mit is takar az a megjelölés, hogy EuroCity.

Érsek szerint Berényi nem tudja, mi fán terem a "nemzetközi gyorsvonat"
Biró László, a Nagyszombat Megyei Önkormányzat képviselője, és Berényi József megyei alelnök kedden a közlekedésügyi minisztériumban leadták a petíciót, melyben 1961 személy kérvényezte, hogy Galántán is megálljanak az ott áthaladó nemzetközi EC-vonatok (Fotók: Cséfalvay Á. András)

Ha a menetrend szerint Galántán is megállnának az EuroCity nemzetközi vonatok, ilyen alapon ugyanezt megtehetnék a  Mátyusföld központjától népesebb településeken is, például Malackán, Szencen vagy Vágsellyén is, nem beszélve arról, hogy hova vezetne az, ha ezek a járatok minden, a kérdéses településnél éppen csak valamivel nagyobb magyarországi és csehországi városba is utasokat szállítanának – ilyen értelemben reagált a közlekedési minisztérium a kedden a tárcához eljutatott MKP-s petícióra, amely azt szorgalmazza, hogy úgy változzon a vasúti menetrend, hogy a Prága és Budapest felé közlekedő EC nemzetközi vonatok Galántán is álljanak meg.

Így is a szlovákiai 210 kilométeres szakaszon 4 helyen állnak meg az EC vonatok, azaz nagyjából 50 kilométerenként, míg a 325 km-es csehországi részen 5 településen, azaz 65 kilométerenként. Arról nem is beszélve, hogy tavaly a magyarországi fél kezdeményezte kibővíteni a megállóhelyei számát, és mivel ez tovább lassította volna a közlekedést, ezt a magyar igyekezetet a partnerországok leszavazták. Éppen ellenkező irányban haladnak a dolgok, azaz az EC-vonatkok menetidejének lerövidítésén fáradoznak a partnerek, ennek érdekében a magyar fél a Keleti helyett már a Nyugati pályaudvaron fogadja ezeket a járatokat, amivel 15 percet spórolhatunk.

"A 15 ezer lakosú települések új állomásként való beiktatása az érintett három országban aránytalanul meghosszabbítaná a menetidőt, és értelmüket vesztenék az EC-járatok"

- véli a szaktárca.

Az MKP galántai járási különítménye a közlekedésügyi minisztérium bejáratában

Az MKP Galántai Járási Elnöksége kezdeményezésére összesen 1961 aláírást gyűjtöttek össze, hogy ezzel is alátámasszák a fenti kérés megalapozottságát. Erre nyilatkozta Érsek, hogy újabb választási év kezdődött, ezért számítani lehet az értelmetlen nyomásgyakorlásokra.

„Sajnálom, hogy az MKP visszaél a polgárok bizalmával a félrevezető kampányuk révén"

- nyilatkozta a Paraméternek a miniszter. A szaktárca vezetője azt javallja, az ellenzéki párt aláírásgyűjtői inkább tanulmányozzák át, mit takar az a megjelölés, hogy Eurocity.


Mennyivel volna jobb, ha megállna?

A jelenleg érvényben lévő menetrend szerint Galántáról érsekújvári átszállással lehet eljutni Budapestre. Erre napközben kétóránként van lehetőségük a galántaiaknak, és a Galánta-Budapest menetidő a tízperces érsekújvári átszállással együtt összesen 2 óra 22 perc - ami szinte pontosan annyi, mintha autóval tennénk meg a Galánta-Budapest távot.

Galántáról Pozsonyba kétóránként közlekedik gyorsvonat, a menetidő mindössze 34 perc.

Galántáról pozsonyi átszállással tudunk eljutni Prágába - ez összesen 4 óra 44 percet vesz igénybe, amiben már benne van az is, hogy Pozsonyban 25-30 percet kell várni a Metropolitan EC-re történő átszállásra.

Amennyiben a Galántán is megállna a Metropolitan EC, kb. 20 perccel kéne kevesebbet utazni Galántáról Pozsony és Prága irányába is.


A kérdés vitát váltott ki a közösségi oldalakon is. Értelemszerűen a Galánta környékén élőknek szimpatikus a gondolat, hogy a járási központban is álljon meg a nemzetközi gyors. De akadt olyan is, aki amellett érvelt, hogy ezeknek a vonatoknak sokkal gyorsabbaknak kellene lenniük, hiszen „a főváros vonzáskörzetének közlekedését a személy-, a gyorsitott és a gyorsvonatok biztosítják, amelyek menetrendje kimondottan az EC-hez van igazítva. Inkább azon kellene ügyködni, hogy hétvégenként is óránként járjanak a személyvonatok, ne kétóránként.”

Az MKP-s petíciót benyújtók indoklása között szerepelt az is, hogy egy régi gyakorlat visszaallítása mellett érvelnek csupán, hiszen vagy 10 éve még megálltak ezek az eurocityk Galántán. Berényi József, a Nagyszombati megye alelnöke azt is elmondta, hogy a közeljövőben a megye is foglalkozni fog a témával.

(sárp)