Érsekújvárban egyelőre nem terveznek újabb hídfelújítást

2020. január 13. - 20:57 | Régió

Egyelőre nem tervezik az Érsekújvárban, az Elektrosvit közelében lévő híd rekonstrukcióját vagy kiszélesítését. A város vezetése közölte, hogy a híd tervezett újjáépítéséről szóló információk, amelyek a strand melletti híd felújítása után kezdtek terjedni, nem valósak.

Érsekújvárban egyelőre nem terveznek újabb hídfelújítást
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

„December végén találkoztunk Viliam Žákkal a közútkezelőség illetékes részlegének igazgatójával. Az egykori Elektrosvit közelében lévő híd felújításáról nem beszéltünk, ezt a közeljövőben nem is tervezik ”- erősítette meg Monika Kutenicsová, városi hivatal szolgáltatási osztályának vezetője.

A körforgalomhoz közeli Kapisztóry utca és a Štefánik utca kiszélesítésének tervével korábban kétszer is foglalkozott az önkormányzat, de elutasították a javaslatot.

Tavaly decemberben adták át a Strand uszoda közelében, az I/75-ös úton lévő felújított hidat. A teljes rekonstrukció során kicserélték az útburkolatot, a szigetelést és a hídkorlátokat. A felújítást uniós forrásokból finanszírozták. A híd felújítása körülbelül 680 ezer euróba került. A munka a híd alsó részének felújításával folytatódik. A tervek várhatóan februárra fejezik be.


TASR