Érsekújvárban folytatódnak az útfelújítások

Folytatódnak az útjavítási munkálatok Érsekújvár központjában. A napokban kezdődött meg a Petőfi utcai kereszteződés felújítása. A munkálatok végeztével a központi városi körgyűrű fele új aszfaltburkolattal fog rendelkezni.

A felújítások a Petőfi utca - Ferencesek tere - Mihály bástya kereszteződést érintik. „A Petőfi utca kereszteződését és az Erőszak áldozataink emlékművéhez vezető útszakaszt a munkafázis végére hagyták, hogy a kereszteződésben kiegyenlíthessék a beszakadt részeket, és hogy a már felújított szakaszhoz igazíthassák a lejtését” – tájékoztatott a városháza.

A felújítás miatt forgalomkorlátozásokkal kell számolni. A munkálatok helyszínét június 29-ig lezárták. A városi autóbuszok a Fő teret kikerülve az orvosi rendelőintézet után csak a Komáromi utcában állnak meg. 

Érsekújvárban összesen 14 utcában folynak felújítási munkálatok. Az útburkolatok javításának költségeit a város tíz évig fogja törleszteni, ennyi ideig tart a kivitelező garanciája is az elvégzett munka minőségére.

TASR