Érsekújvárban letesztelik a városi és az iskolai alkalmazottakat

2021. január 12. - 07:52 | Régió

Az érsekújvári városháza az ünnepek és a szabadságok utáni munkakezdés előtt negatív koronavírus-tesztet kér az alkalmazottaktól. Az elmúlt napokban már több városi alkalmazottat és pedagógust leteszteltek.

Érsekújvárban letesztelik a városi és az iskolai alkalmazottakat
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Eddig a városi hivatal 65 alkalmazottja, 24 idősgondozó és a hajléktalanszálló négy alkalmazottja abszolválta a tesztelést. „Rajtuk kívül vasárnap, január 10-én 118 pedagógust és más óvodai, valamint iskolai alkalmazottat is leteszteltek. Utóbbiak hétfőtől, január 11-től azoknak a szülőknek a gyerekeire vigyáznak, akik a kritikus infrastruktúra területén dolgoznak, vagy olyan munkájuk van, amit nem tudnak otthonról végezni” – áll a városháza közleményében.

A város összesen 211 antigén tesztet végeztetett el. „A jó hír az, hogy mindegyik negatív eredménnyel zárult. Természetesen a letesztelt alkalmazottak továbbra is szigorúan betartják az óvintézkedéseket, hordják az arcmaszkot, gyakran mosnak kezet, betartják a kellő távolságot és nem találkoznak olyan emberekkel, akikkel nem egy háztartásban élnek. Azok, akik tudják otthonról végezni a munkájukat, otthon maradnak, tiszteletben tartva a kijárási tilalmat” – tájékoztatott a városi hivatal.


TASR