„Érthetőbb intézkedésekre van szükség” – Heger figyelmeztet, még nem győztük le a koronavírust

2021. június 14. - 18:32 | Belföld

Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök szerint érthetőbb és könnyebben megjegyezhető járványügyi intézkedésekre van szükség. Egyúttal figyelmeztet, hogy még nem győztük le a koronavírust.

„Érthetőbb intézkedésekre van szükség” – Heger figyelmeztet, még nem győztük le a koronavírust
Fotó: TASR

„Csak akkor mondhatjuk, hogy legyőztük, ha a világon mindenhonnan eltűnik”

– mondta Heger a hétfői kormányülést követően, majd hozzátette: elejétől fogva amellett érvelt, hogy az intézkedéseknek könnyen megjegyezhetőnek és áttekinthetőnek kellene lenniük.

Ugyanakkor rámutatott a járványügyi szakértők nyilatkozataira, ami a járvány elleni harc nehézségeit illeti. Kiemelte, fontos, hogy továbbra is hordjuk a reszpirátort vagy a szájmaszkot, és azt a megfelelő módon viseljük.

A Covid-automata szabályaira vonatkozóan megjegyezte, hogy elérhető egy mobiltelefonos alkalmazás, amely átlátható segítségként szolgál a járványügyi intézkedések közti eligazodáshoz.

Az oltással és annak ütemével kapcsolatban a miniszterelnök úgy fogalmazott, Szlovákia „valahol a középmezőnyben helyezkedik el”. Megerősítette, Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) egészségügyi miniszter lépéseket tesz az oltási kampány megerősítésének céljából. Az esetleges pénzbeli jutalommal kapcsolatban Heger megjegyezte, meg kell nézni a konkrét javaslatokat. „Úgy tudom, hogy a minisztérium több verzión dolgozik. Ezt a kérdést az egészségügyi minisztériumnak kell feltenni” – zárta.


(TASR)