„Érződik a versenyszellem, mindenki győzni szeretne” – Puha Kinga gőzerővel készül a Miss Universe döntéjére El Salvadorban (FOTÓK)

2023. november 12. - 20:53 | Régió

A Miss Szlovákia szépségversenyről ismert dunaszerdahelyi Puha Kinga El Salvadorba utazott, ahol megkezdte felkészülését a Miss Universe szépségverseny döntőjére. Kinga az eddigi tapasztalatairól mesélt nekünk.

„Érződik a versenyszellem, mindenki győzni szeretne” – Puha Kinga gőzerővel készül a Miss Universe döntéjére El Salvadorban (FOTÓK)
Puha Kinga fotói (További képekért kattints a fotóra!)

"Az idei évad nemcsak a magas nézettség szempontjátból nagyon erős, hanem a felkészült versenyzők miatt is. A szépségversenyen már nem elég a külső, elképesztő hangsúlyt fektetnek arra, hogy a résztvevők milyen társadalmi témákkal foglalkoznak"

- mondta a Paraméternek a dunaszerdahelyi versenyző, akit a világ bármely pontjáról támogathatunk a Miss Universe applikáción keresztül leadott szavazatunkkal (az első szavazat ingyenes).

Puha Kinga elmondása szerint a Miss Universe szépségverseny résztvevőit egy pillanatra sem hagyják unatkozni. A megérkezést követően részt vehettek fakultatív programokon, amely során a lányok még a hivatalos gála előtt megismerkedhettek. Közösen megnézték a várost, túráztak, jógáztak, de még egy szörfkurzuson is részt vettek. A sokszínű programban volt még közös festés, kávékóstoló, emellett pedig a szervezők nagy hangsúlyt fektettek a helyi specialitások bemutatására is. Szerda este zajlott a versenyzőket üdvözlő gálavacsora, amely során mindenkinek lehetősége volt bemutatkozni.

"Az elején érezhető volt a feszélyezett légkör a lányok között, habár kialakultak jó kapcsolatok, viszont ennek ellenére is érződik a versenyszellem, hiszen mindenki győzni szeretne. Érezhető a különbség az amerikaiak, valamint az európaiak között"

– mondta Kinga, hozzátéve, az eddigi tapasztalatai alapján az európai lányok sokkal visszafogottabbak, Amerikában viszont a szépségversenyeknek hatalmas nézettségük van, amihez rajongótáborok is társulnak.


A tavalyi Miss Universe győztesével, R'Bonney Gabriellel

A versenyzők között vannak orvosok, jogászok, tanárok és több kimagasló személyiség is. Kinga nem titkolta, hogy fizikailag is bírni kell a gyűrődést, hiszen a szervezők cseppet sem kímélik a lányokat. Minden nap korán reggeltől kezdődnek a programok, viszont nincsenek teljesen egyedül, hiszen mindenkinek van egy személyi asszisztense, aki helyi lakos. Kinga elárulta, hogy a segítője a hétköznapokban egy doktornő.

A próbák pénteken kezdődnek, mivel közeleg az elődöntő, majd a nemzeti viseletek bemutatása, végül pedig a finálé, amelyre november 18-án kerül sor.

Előző cikkek:

(Bokros Bia)