És felállt a májusfa

2016. április 30. - 19:55 | Régió

A IX. Nagymegyeri Corvin Mátyás Napok, melyek az önkormányzat, több intézmény és szervezet rendezésében tegnap kezdődtek, egyebek mellett jelmezes felvonulással, ma délután a tájház udvarán, valamint a termálfürdőbe vezető sétányon folytatódtak. A változékony időjárás után a többnyire napfényes szombat az előbbi esztendőkhöz képest is sok embert vonzott az eseményekre.

És felállt a májusfa
Fotó: A szerző felvételei

Az előbbi helyszín programja a népművészet jegyében telt, a Csemadok városi szervezetének lebonyolításában , Mikóczy Dénes alpolgármester jelenlétében. Fellépett a helyi Kis Megyer, Apró Megyer, Csilizke gyermek néptáncegyüttes, a dunaszerdahelyi Nagy Iván etnológus ezúttal dudásként, továbbá a nyugdíjasklub Vidám Nótázók csoportja. Az alkalmi kézműves házban gyerekek ismerkedtek különböző technikákkal, mézeskalács díszítésével, virágkészítéssel, miközben fogyott az elmardhatatlan hagymás zsíros kenyér és a bor is. A borból a májusfaállítás közben is kellett önteni a férfiaknak, legyen erejük, ugyanis első nekifutásra nem sikerült magasba emelni a felszalagozott fakoronát.

A másik helyszínen, a sétányon párhuzamosan futó program keretében játszóház várta a gyerekeket, gasztrofesztivál, főzőverseny a felnőtteket, és immáron hagyományosan sort kerítettek a körzeti borkiállítás eredményeinek kihirdetésére, az oklevelek átadására Lojkovič Sámuel polgármester közreműködésével. Ezután különböző együttesek vették birtokukba a színpadot, köztük, tudósításunk idején, a közelmúltban alakult ekecsi BillBoard, és végül, a program szerint,Vastag Csaba és zenekara.

Vasárnap a termálfürdő várja a gyerekeket és szüleiket, és természetesen minden érdeklődőt, akiknek a vendéglátók ingyenes körsétát kínálnak, de a hírek szerint lesz ott más szórakozási lehetőség is. Csak az időjárás kedvezzen legalább annyira, mint a szombati eseményeknek.

-bor

Címkék: májusfa, Nagymegyer