Esküvő helyett gyász – ma házasodott volna össze Ján Kuciak és Martina Kušnírová

2018. május 5. - 13:23 | Belföld

A meggyilkolt oknyomozó riporter, Ján Kuciak és kedvese, Martina Kušnírová a mai nap mondta volna ki a boldogító igent Eperjesen.

Esküvő helyett gyász – ma házasodott volna össze Ján Kuciak és Martina Kušnírová
Forrás: Cas.sk

Ján és Martina a nyitrai főiskolán ismerkedtek meg, és azonnal egymásba szerettek. Már kapcsolatuk elejétől tudták, hogy egymáshoz tartoznak. „Janko éjszaka, amikor Martinka aludt, méregette az ujját, hogy aztán a nővérével elmehessen gyűrűt venni“ – mesélte Martina édesanyja, Zlatica.

A fiatal újságíró a távoli Grúziában kérte meg élete szerelme kezét. „Engem és Janko szüleit is meghívtak oda. Egyszer csak Janko letérdelt, és megkérdezte tőle: Hozzám jössz feleségül?“ – emlékezik vissza Zlatica, aki lányával együtt elsírta magát a meghatottságtól.

Martinát az esküvői ruhájában temették el, és a gyűrű is rajta volt, amit Jántól kapott.

A legszebb napra való készülődés gőzerővel zajlott. „Már megvolt a vendégek listája, a jegygyűrűk, az italok, üdítők“ – tette hozzá Zlatica.

Az esküvő helyett azonban mindkét család Martina szülőfalujában, Gregorovcében szentmisén vesz részt, majd átvonulnak a helyi futballpályára, ahol a meggyilkolt pár emlékére tartanak koncertet.

A fiatal pár Nagymácsédon tervezte közös életét, közös házukat is saját kezűleg újították fel. A család szerint a brutális tettet követően a házat lehetetlenség eladni. Peter Kalmus művész szerint az épület emlékműként szolgálhatna.

Pénteken Szlovákia több városában is utcára vonultak az emberek, hogy megemlékezzenek Ján Kuciakról és Martina Kušnírováról.

Cas.sk/para