Ésszerűségre inti az elnökjelölteket a Híd

2019. március 17. - 17:28 | Belföld

A Híd arra kéri az államfőválasztás második fordulójába jutott jelölteket, hogy a kampányukat továbbra is ésszerűen folytassák, és hogy a felmerülő témákhoz felelősségteljesen álljanak hozzá. Erről Klára Debnár, a párt szóvivője tájékoztatta a TASR-t.

Ésszerűségre inti az elnökjelölteket a Híd
Zuzana Čaputová és Maroš Šefčovič (Fotó: TASR)

„Az indulatkeltés megbosszulhatná magát az európai parlamenti választásokon, amelyekre néhány héttel az államfőválasztás második fordulója után kerül sor” – közölte a Most-Híd.

A párt gratulált az elnökválasztás két továbbjutójának, Zuzana Čaputovának és Maroš Šefčovičnak. „Ez egy jó hír Szlovákia és az ország jövője szempontjából. Nem hagyhatjuk azonban figyelmen kívül az olyan szélsőséges témák aránylag nagy támogatottságát, amelyek közé tartozik Szlovákia euroatlanti tagsága és az ország irányultsága is” – tette hozzá a párt.

A köztársaságielnök-választás második fordulójába Zuzana Čaputová és Maroš Šefčovič jutott tovább. Az előbbi a szavazatok 40,57 százalékát szerezte meg, az utóbbi pedig ezek 18,66 százalékát. A választási részvétel elérte a 48,74 százalékot, ami 2 158 859 szavazót jelent. Az elnökválasztás második fordulójára március 30-án kerül sor.

(TASR)