Este kiszaladt papucsban egy férfi az utcára – nem kegyelmeztek neki az intézkedéseket ellenőrző rendőrök

2021. március 8. - 10:34 | Régió

Sokba kerülhet, ha csak rövid időre is elhagyjuk otthonunkat éjszaka. Ezt tapasztalhatta meg egy fiatal férfi Eperjesen, aki csupán papucsban szaladt le az utcára – szerencsétlenségére elkapták a rendőrök.

Este kiszaladt papucsban egy férfi az utcára – nem kegyelmeztek neki az intézkedéseket ellenőrző rendőrök
Illusztráció (Fotó: Rendőrség - Facebook)

A járőrök egy autó mellett találták a férfit, amelyben négy ukrajnai férfi ült. A fickó csupán papucsban szaladt le lakásából, hogy pénzt vegyen át a kocsiban ülőktől.

Ezzel viszont megszegte a kijárási korlátozást, amiért a férfit 50 euróra büntették. Az autóban ülők azt állították, hogy hazafelé tartanak, így ők megúszták bírság nélkül.

Este 8 és éjjel 1 óra között szigorúbb kijárási korlátozás van érvényben, ez alól pedig csak néhány kivétel van: ilyen például a munkahellyel kapcsolatos közlekedés, a sürgős orvosi ellátás miatti utazás vagy a közeli hozzátartozó gondozása.

A rendőrök a helyszínen akár 1000 eurós bírságot is kiszabhatnak, a járványügyi intézkedések, így az éjszakai kijárási korlátozás megszegését is individuálisan bírálják el.

A rendőrség nyomatékosítja, hogy nekik nem az a céljuk, hogy bírságoljanak, hanem az, hogy figyelmeztessék az embereket a járványügyi intézkedések betartására, és csak elkerülhetetlen esetben hagyják el otthonukat.


(tvnoviny.sk)