Észak- és Dél-Komárom között elektromos autóbuszok fognak közlekedni

2018. július 9. - 21:27 | Régió

Elektromos buszjárat fogja összekötni Észak- és Dél-Komáromot, melynek biztosítására a szlovák és a magyar fél is uniós támogatást kapott.

Észak- és Dél-Komárom között elektromos autóbuszok fognak közlekedni
-illusztráció- (Fotó:MTI)

„A projekt költségvetése 999 780 euró. Ennek 85 százaléka uniós alapból származik, 10 százalék az államtól érkezik, a költségek 5 százalékát pedig a város téríti” – tájékoztatott Keszegh Béla polgármester-helyettes.

A projekt összköltségvetéséhez a szlovák fél 214 570 eurót szerzett. A két Komárom közötti megállóhelyeken GPS alapú smart paneleket helyeznek el, melyek a megfelelő telefonos alkalmazásokkal fogják segíteni a tájékozódást. A projekt részét képezi a komáromi központi buszpályaudvar felújítása is.

Az állomásépület homlokzatának a felújítását, hőszigetelését és akadálymentesítését tavaly ősszel fejezték be. A város erre a célra 90 000 eurós támogatást kapott a Szlovák Innovációs és Energetikai Ügynökségtől.

„A felújítási munkálatokat az állomás belterében folytatják, felújítják a megvilágítást és a szociális helyiségeket. Új padokat és szemétkosarakat helyeznek ki” – közölte Keszegh. Hozzátette: a munkálatok idén ősszel kezdődnek, és jövőre fejeződnek be. Az új elektromos autóbuszok tavasztól fognak közlekedni.

TASR