EU-s papírok kellenek? Kamuházasságot kell kötni, és az igen kimondottan boldogító lehet

2018. augusztus 15. - 13:46 | Külföld

Házasság  útján juttatott az EU-ba keleti bevándorlókat egy romániai bűnbanda - közölte szerdán a román rendőrség, amelyik a ciprusi és a német hatóságokkal is együttműködött az ügy felderítése érdekében.

EU-s papírok kellenek? Kamuházasságot kell kötni, és az igen kimondottan boldogító lehet
Illusztráció

Az intézmény honlapján publikált közlemény szerint három személy előzetes letartóztatását rendelte el a bukaresti törvényszék, miután a rendőrség szervezett bűnözés elleni egysége hétfőn 15 házkutatást tartott bukaresti és dél-romániai címeken egy olyan bűnbanda után kutatva, amely pénz ellenében szegény sorban élő tanulatlan romániai nőket házasított össze keleti bevándorlókkal. A fiktív házasságok révén a bevándorlók jogot szereztek az EU-n belüli tartózkodáshoz.

A bűnözői csoportot egy Romániában húsz éve letelepedett pakisztáni állampolgár vezette. A házasságokat Ciprus, Románia és Németország területén kötötték. A szolgáltatásért az ügyfelek tízezer euró körüli összeget fizettek, melyből ezer euró jutott a megházasított nőknek. A ciprusi és a német hatóságokkal való együttműködés révén a román rendőrségnek húsz ekképpen férjhez adott nőt sikerült azonosítania.

A bűnbanda tagjai emellett házassági anyakönyvi kivonatokat, ideiglenes tartózkodási engedélyeket és egyéb iratokat hamisítottak, amelyekkel a keleti bevándorlók látszólagos törvényes tartózkodását igazolták Románia és az EU más tagállamai területén. A román rendőrség közölte: folytatja a vizsgálatot a bűnügyben.

MTI