EURO-2020 - Az UEFA nem tervez helyszínmódosítást

2021. március 4. - 10:08 | Sport

 Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nem tervezi, hogy a nyári Európa-bajnokság - amelynek társrendezője Budapest - kijelölt helyszínein változtasson a koronavírus-járvány újabb hulláma miatt.

Korábban az AP amerikai hírügynökség arról írt meg nem nevezett forrásra hivatkozva, hogy Bilbao, Dublin és Glasgow esetében az érvényben lévő rendelkezések alapján nem garantált a nézők jelenléte, azért ez a három város kikerülhet a rendezők közül.

Az UEFA a dpa német hírügynökség kérdésére csütörtökön azt felelte, hogy nincs tervben a változtatás.

Arról, hogy a nézőket milyen arányban engednek majd be az Eb-stadionokba - köztük a budapesti Puskás Arénába -, várhatóan április elején születik döntés.

A koronavírus-járvány miatt tavaly nyárról idénre halasztott Eb-t a tervek szerint június 11. és július 11. között Európa 12 nagyvárosában - Budapesten, Londonban, Münchenben, Bakuban, Szentpéterváron, Rómában, Koppenhágában, Bukarestben, Amszterdamban, Dublinban, Bilbaóban és Glasgow-ban - rendezik. A magyar válogatott Münchenben találkozik a németekkel, és a Puskás Arénában fogadja majd Portugáliát, valamint Franciaországot.

(MTI)

Címkék: Euro-2020, UEFA