EURO-2020 - Diego Llorente negatív tesztet adott

2021. június 10. - 13:55 | Sport

Egy nappal pozitív koronavírustesztje után negatív eredményt produkált Diego Llorente a pénteken kezdődő és részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságra készülő spanyol válogatott játékosa.

EURO-2020 - Diego Llorente negatív tesztet adott
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

A helyi szövetség csütörtökön közölte, hogy a laboratóriumi vizsgálatokkal végzett teszt negatív eredményt hozott. A feltételezések szerint a 27 esztendős védőjátékos korábbi tesztje fals pozitív lett.

Hétfőn Sergio Busquets csapatkapitányról derült ki, hogy koronavírusos, ezért azóta a spanyolok különedzésekkel készülnek a kontinensviadalra

Luis Enrique szövetségi kapitány kedden hat labdarúgónak küldött vészbehívót, ők azonban a többiektől elkülönítve tréningeznek, hogy szükség esetén bármikor csatlakozni tudjanak a csapathoz. Szerdán aztán Luis Enrique döntése nyomán ehhez a hat futballistához csatlakozott még 11 játékos az U21-es keretből.

A társházigazda spanyolok hétfőn a svédek ellen kezdik meg a szereplésüket az Eb-n Sevillában, majd öt nappal később a lengyel csapatot, június 23-án pedig a szlovák együttest fogadják az andalúziai városban.

(MTI)

Címkék: Euro-2020