EURO-2020 - Egy percre megáll Eriksen tiszteletére a belga-dán meccs

2021. június 16. - 22:16 | Sport

Romelu Lukaku, a belga labdarúgó-válogatott támadója bejelentette, a csütörtöki Dánia-Belgium mérkőzés tizedik percében a csapatok kirúgják a pályáról a labdát, hogy a nézők egy percig Christian Eriksent éltethessék a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon.

EURO-2020 - Egy percre megáll Eriksen tiszteletére a belga-dán meccs
-illusztráció- (Fotó: AP)

A csatár a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón kiemelte, ezzel szeretnék megadni a koppenhágai Parken Stadion közönségének a lehetőséget arra, hogy a múlt szombaton összeesett, majd a pályán újraélesztett, azóta kórházban lévő középpályást köszöntsék.

Azért a tizedik percre esett a választás, mert Eriksen a 10-es mezszámmal szerepelt az Eb-n. Lukaku hozzátette, a megbeszéltek szerint mindkét csapat abbahagyja majd a játékot, és csatlakozik a közönséghez.

A belga csatár - Eriksen klubtársa az Internazionalénál - az oroszok elleni első gólját követően is üzent társának: a kamerába azt mondta:

"Légy erős, szeretlek".

A dán játékos az Eb-újonc finnek elleni összecsapás 43. percében minden előzmény nélkül összeesett a pályán, ahol bő tíz percen keresztül élesztették újra, mielőtt szállítható állapotba került. A 109-szeres válogatott játékost végül stabil állapotban vitték kórházba, ahol már kommunikálni is tudott. A találkozót a finnek a hatvanadik percben szerzett góllal nyerték meg 1-0-ra.

(MTI)

Címkék: Euro-2020