EURO 2020: Félbeszakadt a Dánia-Finnország mérkőzés, egy játékos összesesett a pályán, az újraélesztése sikerült, a meccs folytatódott

2021. június 12. - 19:09 | Sport

A dán Christian Eriksen összeesett a pályán, újraélesztették, emiatt az első félidő végén félbeszakadt a Dánia-Finnország mérkőzést a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon, Koppenhágában, a B csoportban.

EURO 2020: Félbeszakadt a Dánia-Finnország mérkőzés, egy játékos összesesett a pályán, az újraélesztése sikerült, a meccs folytatódott
Fotók: Facebook/ AP-TASR

Az Internazionaléval olasz bajnok, 109-szeres válogatott középpályás a 43. percben egy dán akció után elindult visszafelé, majd mindenféle előzmény nélkül, két-három botorkálva megtett lépés után összeesett az oldalvonal mellett.

A játékost mintegy tíz percig, a pályán élesztették újra, döbbent csapattársai védősorfalat álltak körülötte, mielőtt a mentősök kitolták a hordágyat a stadionból - a közönség tapsa közepette.

A finnek már korábban bementek az öltözőbe, a dánok kikísérték csapattársukat. Egyelőre nem tudni, milyen állapotban van Erikssen, illetve hogy folytatódik-e a találkozó.

Eriksen újraélesztése - egy nem sokkal későbbi Reuters-fotó tanúsága szerint - sikeres volt, a játékos a homlokát fogva, nyitott szemmel, a sajtóhírek alapján stabil állapotban hagyta el az arénát, és szállították kórházba.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) döntése értelmében 20.30 órától folytatták a Dánia-Finnország mérkőzést. Az UEFA közleménye szerint a döntést azt követően hozták meg, hogy mindkét válogatott játékosaival egyeztettek.

Az Eb-újonc finn labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte a társházigazda dán csapatot.

MTI

Címkék: Euro 2020, foci-eb 2020