EURO-2020 - Mancini: a közönség is segített

2021. június 12. - 10:15 | Sport

Roberto Mancini, a társházigazda olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya azt mondta, a közönség segítsége is kellett ahhoz, hogy az Európa-bajnokság péntek esti nyitómérkőzésén le tudják győzni a törököket.

EURO-2020 - Mancini: a közönség is segített
AP Photo

"Jól játszottunk, de mivel ez volt az első meccs és egy remek ellenféllel szemben álltunk, nem volt egyszerű. Az első félidőben még nehéz dolgunk volt, nem tudtunk igazán nagy helyzeteket kialakítani. A szünet után aztán már könnyebb volt, és a közönség is sokat segített. Jó mérkőzés van mögöttünk, szép este. Remélem, még sok ilyenben lesz részünk a tornán" - fogalmazott a 3-0-s diadalt követően.

Török kollégája, Senol Günes természetesen csalódottan értékelt.

"Nem vagyok elégedett az eredménnyel, az olaszok sokkal jobbak voltak, mint mi. Túllépünk ezen, és megkezdjük a felkészülést a hátralévő két csoportmérkőzésünkre"

- mondta, hozzátéve ugyanakkor, hogy még minden esélyük megvan a nyolcaddöntőbe jutásra.

Az olasz együttes 28 mérkőzése veretlen és sorozatban kilenc találkozón győzött úgy, hogy még gólt sem kapott.

Az olasz sajtó lelkesen ünnepelte a csapatot a nyitótalálkozó sikere után. A Gazzetta dello Sport azt írta, hogy "Parti az Olimpiai Stadionban: rajt tűzijátékkal.", míg a Corriere dello Sport úgy fogalmazott: "Éljen Olaszország! Az Azzurri az Olimpiai Stadion közönsége előtt lazán rajtolt, fényes diadal Törökország ellen". A Tuttosport azt írta, "Így akarunk látni benneteket!", a La Stampa pedig mágikus estének nevezte a péntekit.

"Mancini olasz válogatottja: szép és eredményes" - fogalmazott a Corriere della Sera.

MTI

Címkék: Euro 2020, labdarúgás