EURO-2020: Matthäus kételkedik a németek eredményességében

2020. december 29. - 12:26 | Sport

Lothar Matthäus kételkedik abban, hogy a német labdarúgó-válogatott, amely a magyarokkal azonos csoportban szerepel majd, eredményes lesz a jövő évre halasztott Európa-bajnokságon.

EURO-2020: Matthäus kételkedik a németek eredményességében
Fotó: TASR/AP

A válogatottsági rekorder ezt azzal indokolta, hogy az utóbbi időben nyugtalanság uralkodott a német szövetségben és Joachim Löw szövetségi kapitány körül. A Sky sportcsatorna honlapjára írt cikkében Matthäus úgy fogalmazott: csak remélni tudja, hogy a válogatott a veszekedések, viták és rossz teljesítmények dacára az Eb-re csapattá kovácsolódik és eredményes lesz.

"Hinni azonban nem tudok ebben. A szurkolók számára sok minden már nem érthető a dolgok közül, amik a válogatottnál történnek" - írta az 1990-ben világbajnok Matthäus, aki korábban a magyar nemzeti együttes szövetségi kapitánya is volt.

Az egykori játékos azt is nehezményezi, hogy Löw és Oliver Bierhoff szövetségi igazgató szerint a Nationalelf elérte a céljait.

"Én úgy gondolom, hogy az utóbbi években egyetlen célunkat sem értük el. Korábban nem is fogalmazták volna meg célként a továbbjutást egy olyan selejtezőcsoportból, amelyben Észak-Írország, Fehéroroszország és Észtország az ellenfél. Ez magától értetődő lett volna" - írta az 59 éves szakember.

A német csapat még a hollandokkal volt azonos csoportban, és első helyezettként jutott tovább az Eb-re, amelyen a magyarok mellett a világbajnok franciákkal és a címvédő portugálokkal szerepel majd egy négyesben.

A pandémia miatt egy évvel elhalasztott, 2021. június 11. és július 11. között sorra kerülő Eb mérkőzéseinek Budapest és München mellett Amszterdam, Baku, Bilbao, Bukarest, Koppenhága, Dublin, Glasgow, London, Róma és Szentpétervár ad otthont.


MTI