EURO-2020 - Németország nem favorit Uli Hoeness szerint

2021. március 23. - 14:35 | Sport

A magyarokkal azonos csoportban szereplő német labdarúgó-válogatottat nem tartja favoritnak Uli Hoeness, a Bayern München tiszteletbeli elnöke az Európa-bajnokságon.

EURO-2020 - Németország nem favorit Uli Hoeness szerint
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

A korábbi világ- (1974) és Európa-bajnok (1972) futballista jelezte: a csapat a nyári kontinenstornáig még fejlődni fog - a november 17-i, spanyoloktól elszenvedett 6-0-s vereség után különösen -, de nem tekinthető esélyesnek.

Hoeness arra is kitért, hogy Joachim Löw jó döntést hozott, amikor jelezte, hogy az Eb után távozik posztjáról, de addig még vb-selejtezők is várnak az együttesre. A németek Izland ellen kezdenek csütörtökön Duisburgban, majd vasárnap Romániával találkoznak Bukarestben, és jövő szerdán fogadják Észak-Macedóniát ugyancsak Duisburgban.

"Meggyőződésem, hogy a válogatott sokkal jobban fog játszani, mint az utolsó fellépésén"

- mondta Hoeness, aki szerint nem szabad a spanyolok elleni összeomlásból kiindulni, az együttes jó helyzetből vághat neki majd az Eb-nek, de nem esélyesként.

Az Eb-n a németek Münchenben játsszák csoportmeccseiket, ott lesz június 15-én a világbajnok franciák, 19-én a címvédő portugálok és 23-án a magyarok elleni összecsapás.

(MTI)

Címkék: Euro 2020