EURO-2020 – Pár másodpercig eszméletlen volt Pavard, miután Gosensszel ütközött 

2021. június 16. - 10:41 | Sport

Saját elmondása szerint tíz-tizenöt másodpercre elájult Benjamin Pavard, a világbajnok francia labdarúgó-válogatott védője a németek ellen 1-0-ra megnyert keddi Európa-bajnoki összecsapáson. Pár másodpercig eszméletlen volt Pavard, miután Gosensszel ütközött 

EURO-2020 – Pár másodpercig eszméletlen volt Pavard, miután Gosensszel ütközött 
Fotó: Eurosport

A müncheni mérkőzésen a Bayern München futballistája Robin Gosensszel ütközött egy beadást követően, majd percekig ápolásra szorult, de visszatért a pályára.

"Ki voltam ütve tíz-tizenöt másodpercre, azután már jobb volt"

- mondta a meccs után a jobb hátvéd.

A torna előtt mind a 24 résztvevő csapat aláírta azt az egyezményt, amely különleges szabályokat ír elő a lehetséges agyrázkódásos esetekre.

Mindezek ellenére a profi játékosokat tömörítő FIFPro alelnöke, Francis Awaritefe arról beszélt, hogy a futballban ezzel a jelenséggel továbbra sem foglalkoznak kellőképpen. A szervezet például már hosszabb ideje próbálja elérni, hogy ilyen esetekben átmenetileg cserélni lehessen a keretben, a játékos pedig hat nap után visszatérhetne a csapathoz.

"Nagyon aggódunk, mivel a labdarúgás komoly lemaradásban van más sportágakkal szemben az agyrázkódási protokollok tekintetében"

- tette hozzá Awaritefe.

A franciák 1-0-ra nyerték az összecsapást.

MTI