EURO-2020: A szlovákok legyőzték az emberhátrányban küzdő lengyeleket

2021. június 14. - 19:55 | Sport

Szlovákia 2-1-re legyőzte Lengyelországot a labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában, az E csoport hétfői, szentpétervári mérkőzésén.

EURO-2020: A szlovákok legyőzték az emberhátrányban küzdő lengyeleket

Eredmény, csoportkör, 1. forduló, E csoport:

Szlovákia-Lengyelország 2-1 (1-0)
Szentpétervár, Kresztovszkij Stadion, 12 862 néző, v.: Ovidiu Hategan (román)
gólszerzők: Szczesny (öngól, 18.), Škriniar (69.), illetve Linetty (46.)
sárga lap: Hubočan (20.), illetve Krychowiak (22., 62.)
kiállítva: Krychowiak (62.)

Szlovákia:
Dúbravka - Pekarík (Koscelník, 79.), Šatka, Škriniar, Hubočan - Kucka, Hromada (Hrošovský, 79.), Hamšík, Haraslin (Ďuriš, 87.), Duda (Greguš, 91.) - Mak (Suslov, 87.)

Lengyelország:
Szczesny - Bednarek, Rybus (Puchacz, 74.), Glik, Bereszynski - Linetty (Frankowski, 74.), Krychowiak, Klich (Moder, 85.), Zielinski (Swiderski, 85.), Jozwiak - Lewandowski


I. félidő:
18. perc: Róbert Mak bravúros cselekkel tisztára játszotta magát a bal oldalon, majd a tizenhatoson belülre érve lövésre szánta el magát. Mivel a labda előbb visszapattant a kapufáról, majd Wojciech Szczesny hátáról került a hálóba, ő az első kapus, aki öngólt szerzett az Európa-bajnokságok történetében (1-0).

II. félidő:
46. perc: az újrakezdés után egy kombinatív lengyel támadás végén Maciej Rybus passzát Karol Linetty továbbította a hálóba (1-1).
62. perc: Grzegorz Krychowiak megkapta második sárga lapját, így a lengyelek emberhátrányba kerültek.
69. perc: Marek Hamšík szöglete után Milan Škriniar levette a labdát, majd középről, 14 méterről a hálóba lőtt (2-1).

Az első félidőben mindkét csapat számos alkalommal került helyzetbe, de Róbert Mak remek egyéni megmozdulása előtt és után minden játékos rendkívül pontatlanul célzott.

A második felvonásban csupán harminc másodperc kellett a lengyelek egyenlítéséhez, ám később emberhátrányba kerültek, amit a szlovákok hét perc alatt kihasználtak. A hátralévő időben Lengyelország sokat tett az egyenlítésért, több nagy lehetősége is volt, de újabb találat már nem született.


MTI