EURO-2024 - Hétfőn indul a jegyértékesítés második szakasza

2023. december 3. - 17:36 | Sport

Hétfőn indul a jövő évi, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra szóló jegyek értékesítésének második szakasza, de a regisztrálási és jelentkezési internetes oldalt az európai szövetség (UEFA) már megnyitotta a közönségnek.

EURO-2024 - Hétfőn indul a jegyértékesítés második szakasza
Illusztrációs felvétel (TASR/AP)

A német szövetség (DFB) a szombati, hamburgi csoportsorsolás és az órára lebontott program kihirdetése után ismételten hangsúlyozta, hogy ezúttal egymillió belépőt adnak el, ugyanakkor a házigazda válogatott - amely éppen a magyarokkal került egy négyesbe - mérkőzései iránti kereslet meghaladja a kínálatot. A szervezők az előzetes jelzések alapján azzal számolnak, hogy a németek csoportriválisai - köztük a magyarok - jelentős számú szurkolóval érkeznek majd nyáron az országba.

A magyarok Svájccal június 15-én, szombaton 15 órától játszanak Kölnben, majd június 19-én, szerdán 18 órától a házigazda Németország ellen folytatják szereplésüket Stuttgartban, végül Skóciával június 23-án, vasárnap 21 órától találkoznak szintén Stuttgartban.

A mostani szakaszban értékesítendő jegyekre már lehet regisztrálni és jelentkezni, ki milyen mérkőzésre és milyen árkategóriában szeretne vásárolni, túljelentkezés esetén pedig január végén sorsolják ki, kik kaphatnak belépőt.

Sipos Jenő, a magyar szövetség szóvivője az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy a szombati sorsolást követően tisztázódott, melyik csapat hol és mikor játszik, ezért kezdődhetett meg már most a regisztráció.

"Csak és kizárólag az UEFA felületén, az UEFA-n keresztül lehet jegyhez jutni az Európa-bajnokságra. Semmilyen más csatornán keresztül nem értékesítenek jegyet" - hívta fel rá a figyelmet. Egy szurkoló négy jegyet igényelhet, 18 éven aluliak nem regisztrálhatnak.

Az első körben 1,2 millió belépőt adtak el a szervezők a jelentkezők között, ekkor még csak a házigazda válogatott csoportmérkőzéseinek helyszíne és dátuma volt ismert.

A legolcsóbb belépők 30 euróba, a legdrágábbak 1000 euróba kerülnek.

A 24 csapatos Eb-t június 14. és július 14. között rendezik Németország tíz városában.

MTI