Euróezreket fizettek a boldogító igenért. Érdekházasságok lepleződtek le a nyitrai régióban

2019. április 23. - 18:58 | Régió

A rendőrség eljárást indított két szlovák nő és egy szlovák férfi ellen érdekházasság formájában elkövetett embercsempészet ügyében. Erről Denisa Baloghová, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője tájékoztatott kedden.

Euróezreket fizettek a boldogító igenért. Érdekházasságok lepleződtek le a nyitrai régióban
wikipédia

A nyitrai régióban két érdekházassággal kapcsolatos ügyet leplezett le az illegális bevándorlással foglalkozó egység. Andrea D. és Karol K. Spanyolországba utaztak, hogy nigériai állampolgárokkal kössenek házasságot. Ezt követően a 23 és 29 éves nigériaiak családegyesítés céljából tartózkodási engedélyért folyamodtak az Európai Unió területén. A külföldiek a tartózkodási engedély mellett lehetőséget kaptak a szabad mozgásra is az EU tagállamain belül. A gyanúsítottak a szolgáltatásért 5000 eurós jutalomban részesülhettek.

Egy másik esetben Andrea K. Ausztriába utazott, hogy itt összeházasodjon egy 27 éves, egyiptomi férfival, aki a házasság révén tartózkodási engedélyhez és mozgási szabadsághoz jutott az EU-n belül. Andrea K. 2000 eurót kapott a házasságkötésért cserébe. A vádlottak kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak.

TASR