Európa egyik legmodernebb arénája lehet a pozsonyi Nemzeti Futballstadion

2018. szeptember 5. - 10:44 | Belföld

A befejezési szakaszhoz érkezett a Nemzeti Futballstadion építése.

Európa egyik legmodernebb arénája lehet a pozsonyi Nemzeti Futballstadion
Fotók: TASR - további képekért kattints!

Ellenőrzési napot tartott kedden a pozsonyi Nemzeti Futballstadion építésén Peter Pellegrini (Smer-SD) államfő, Ivo Nesrovnal, Pozsony főpolgármestere, valamint Ivan Kmotrík befektető.

A több mint 22 ezer férőhelyes stadion megközelítőleg 75 millió euróból épül. Átadása még idén ősszel várható, az első mérkőzést pedig legkorábban a jövő év elején játszhatják az új arénában.

Ivan Kmotrík befektető elmondta, mióta elkezdték építeni a stadiont, nőttek az árak és változtak az európai és világszövetség feltételei is például a kivilágítással vagy az infrastruktúrával kapcsolatban. „Egyelőre nem tudom pontosan megmondani, hogy mennyivel lesz több (az építési munkálatok költsége). Lehet, hogy 7, lehet, hogy 12 millióval. Örülnék, hogy nem lenne több mint 5-6 millió” – mondta Kmotrík.


Peter Pellegrini, Ivan Kmotrík, Ivo Nesrovnal

Peter Pellegrini támogatásáról biztosította a befektetőt. Mint elmondta, készen áll tárgyalásokat folytatni a befektetővel, az eredményekről pedig tájékoztatni fogja a nyilvánosságot. A kormányfő hozzátette, annak ellenére, hogy a pozsonyi stadion számos modern technológiai elemmel rendelkezik majd, a kapacitáshoz képest az olcsóbbak közé tartozik.

Elégedettségét fejezte ki Ivo Nesrovnal, Pozsony főpolgármestere a stadion építési munkálataival kapcsolatban. „Egyelőre nem jelentek meg semmilyen technológiai vagy eljárásbeli problémák, amelyek arra utalnának, hogy valami nincs rendben” – jelentette ki.


(TASR/para)