Európa egyik legnagyobb konferenciájának ad otthont Pozsony: több mint 60 országból 1300 vendég érkezik

2019. május 30. - 12:07 | Belföld

Az idei Globsec konferenciára több mint 60 országból érkeznek vendégek.

A résztvevők között van Andrej Kiska államfő, Peter Pellegrini kormányfő, Andrej Babiš cseh kormányfő és Zuzana Čaputová, leendő szlovák államfő. A rendezvényre több mint 120 előadó érkezik, és több mint 1300 vendég. A Globsec-re június 6. és 8. között kerül sor. Erről Róbert Vass, a Globsec elnöke tájékoztatott a szerdai sajtótájékoztatóján.

Vass szerint a Globsec az egyik legnagyobb stratégiai jellegű konferencia Európában. „A tizennegyedik évfolyam több szempontból is rekordot állít. Több mint 1300 vendégünk és körülbelül 120 előadónk lesz a világ több mint 60 országából” – pontosított Vass.

A Globsec ebben az évben öt fő témakörrel lesz kapcsolatos. Ezek között van az Európai Unió, a nyugati intézmények válsága, illetve a fenntarthatóság és globális gazdaság.

„A Globsec jellegű rendezvényeknek az a célja, hogy a társadalom jobban felkészülhessen azokra a kiszámíthatatlan és jelentős változásokra, amelyeken a globalizálódó világ áthalad” – mondta Rastislav Káčer, Szlovákia egykori washingtoni nagykövete.

Matúš Vallo, Pozsony polgármestere büszke rá, hogy „Pozsony néhány napra tényleg a világ történéseinek a középpontjává válik”. A Globsec szerinte lehetőséget ad arra, hogy a szlovákok egy helyiségben legyenek azokkal kivételes emberekkel, akik Európa jövőjével, biztonságával vagy a demokrácia ügyeivel foglalkoznak.

A Globsec konferenciára Pozsonyban kerül sor, több helyszínen.


(TASR)