Európa-liga - Már nem lehet jegyet kapni a budapesti döntőre

2023. május 19. - 16:16 | Sport

Már nem lehet jegyet vásárolni a május 31-i budapesti labdarúgó Európa-liga döntőre, amelyet az AS Roma és a Sevilla vív a Puskás Arénában.

Európa-liga - Már nem lehet jegyet kapni a budapesti döntőre
Illusztrációs felvétel (TASR)

Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője az MTI-nek pénteken elmondta, az El-döntőre szóló jegyeket kizárólag az UEFA-tól lehetett igényelni.

"Az MLSZ-nek nincsen lehetősége jegyek értékesítésére a május 31-i UEFA El-döntő mérkőzésre, azt kizárólag az UEFA eljárása szerint lehetett megvásárolni." - jelezte Sipos Jenő.

Az UEFA, a másik két európai kupadöntővel egyidőben, már korábban elindította az El-finálé belépőjegyeinek értékesítését. Az érdeklődők április 28-ig regisztrálhattak a jegyekre az UEFA oldalán.

"A döntőre 47 ezer belépőt értékesít az UEFA, ebből mindkét csapat számára 15-15 ezer jegyet tartanak fenn a szervezők, a fennmaradó jegyeket értékesítik sorsolás útján - az MLSZ reményei szerint ezekhez elsősorban magyarok juthatnak. Amennyiben a résztvevő csapatok nem használják fel a részükre biztosított kontingenst - bár ennek a gyakorlati valószínűsége csekély -, az elvi lehetőség megvan, hogy az UEFA kisorsolja a fennmaradó jegyeket a már korábban, határidőig regisztrált szurkolók között. Ahogy az várható volt, a megadott határidőig hatalmas érdeklődés, és többszörös túljelentkezés volt a jegyek iránt. Éppen ezért, az UEFA sorsolás útján dönt arról, hogy kik juthatnak belépőhöz. Minden regisztrált szurkoló e-mailben értesítést kap arról, hogy sikeres volt-e a jelentkezése." - hangsúlyozta az MLSZ szóvivője.

MTI