Európa-liga: Mourinho a játékosait kritizálta, Lloris szégyenről beszélt

2021. március 19. - 11:15 | Sport

Játékosai hozzáállását kritizálta José Mourinho, a Tottenham Hotspur vezetőedzője, miután csapata hosszabbításban 3-0-s vereséget szenvedett csütörtök este a Dinamo Zagreb vendégeként, és ezzel kiesett a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjében.

Európa-liga: Mourinho a játékosait kritizálta, Lloris szégyenről beszélt
Fotó: AP

Az észak-londoniak 2-0-ra nyerték a párharc első meccsét, a horvátországi visszavágón azonban Mislav Orsic mesterhármasával a zágrábiak 3-0-ra győztek, és továbbjutottak.

"Ha a hosszabbítás utolsó perceitől eltekintek, akkor ki kell jelenteni, hogy egyetlen csapat volt a pályán, amelyik mindent kiadott magából" - nyilatkozta a lefújás után Mourinho. Hozzátette, "még a szomorúságnál is többet" érez, a labdarúgás alapja ugyanis szerinte a hozzáállás, és ebben a tekintetben a Dinamo legyőzte őket.

"Izzadságot, energiát és vért hagytak a gyepen, a végén pedig örömkönnyeket, de csak dicséret illeti őket az alázatosságukért és az elkötelezettségükért" - mondta el véleményét a riválisról a portugál tréner, aki elárulta, személyesen gratulált a zágrábiaknak az öltözőben.

"Ami a saját futballistáimat illeti, nos, úgy tűnt, mintha nem lenne fontos a meccs, amelyen pályára léptek. Számomra viszont az volt. A pályafutásom és a munkám iránt érzett tiszteletem miatt minden mérkőzés ugyanolyan fontos. A Tottenham szurkolóinak minden összecsapás számít. Más hozzáállásra van szükség" - ostorozta játékosait Mourinho.

A Spurs világbajnok francia kapusa, Hugo Lloris szerint a kiesésük "szégyen", és rámutat a klubnál lévő, mélyen gyökeredző problémákra.

"Remélem, hogy az öltözőben mindenki érzi a felelősséget, mert ez több mint fájdalmas, nemhogy csalódottak vagyunk, szégyellnünk kell magunkat" - nyilatkozta a hálóőr.

(1/2) Cikkünk a következő oldalon folytatódik. Kérjük lapozzon előre: