Európa-liga - Tizenkét rendőr megsérült Leicesterben a Legia szurkolóival történt összetűzésben

2021. november 26. - 16:31 | Sport

Tizenkét rendőr sérült meg csütörtökön este, amikor a Leicester City-Legia Warszava labdarúgó Európa-liga-mérkőzésen összecsaptak a vendégek szurkolóival.

Európa-liga - Tizenkét rendőr megsérült Leicesterben a Legia szurkolóival történt összetűzésben
Fotó: TASR/AP

A helyszínen a rendet felügyelő rendőrök a találkozó második félidejében kerültek konfliktusba a Legia drukkereivel a vendégszektorban, miután a lengyel szimpatizánsok tüzeket gyújtottak és megpróbáltak átjutni a hazai nézőkhöz.

A heves összetűzés után a 12 sérült rendőr közül kettőt kórházba szállították. Az egyiknek eltört a csuklója, míg a másik agyrázkódást szenvedett. A rendőröknek végül sikerült helyre állítaniuk a rendet, s megakadályozták, hogy a lengyel nézők átjussanak az angolok szektoraiba.

A rendőrség pénteken közölte, hogy az incidens végén hét személyt őrizetbe vettek, akik jelenleg is előzetes letartóztatásban vannak.

A találkozót 3-1-re a hazai együttes nyerte, ezzel átvette a vezetést a C csoportban, melyben a Napoli és a Szpartak Moszva egyaránt egy pont hátránnyal követi, a Legia pedig mindössze kettővel lemaradva a negyedik.

(MTI)

Címkék: Európa-liga