Európai körözés: elloptak egy 48 tonnás autódarut, bottal ütik a nyomát

Egy 48 tonnás vörös autódarut loptak el Stuttgartban hétfőre virradóan. A tolvajok, bár csak óránként 55 kilométeres sebességgel tudnak haladni, eltűntek, szemtanúk szerint észak felé tartanak. A darura európai szintű körözést adtak ki. 

Európai körözés: elloptak egy 48 tonnás autódarut, bottal ütik a nyomát
Illusztráció (bautrans.hu)

A szemtanúk közül többek Stuttgarttól északkeletre látták a darut, szerda reggel a Harz-hegységben lévő Herzbergből érkezett bejelentés, csütörtök reggel pedig már Erfurt közeléből - mondta Rainer Schmid, a gépet tulajdonló cég, a Paule vezetője csütörtökön. A lopás bejelentése után a nyomravezetőnek 5000 euró (1,5 millió forint) díjat ajánlottak fel a közösségi médiában. 
A stuttgarti rendőrség a folyamatban lévő ügyet nem kommentálta. A szóvivő szerint hasonló eset korábban nem történt a városban. 

Ha nyomra is bukkan a rendőrség, autós üldözésre biztosan nem kerül sor: az autódaru csak óránként 55 kilométeres sebességgel képes haladni. Üzemanyagtartályába csak 350 kilométerre elegendő üzemanyag fér, így a tolvajoknak legalább egyszer már tankolniuk kellett. 
A jármű értéke mintegy 200 ezer euró.

MTI