Európai-szintű asztalitenisz Somorján

Az ETTU kupaverseny, vagyis az asztalitenisz Európa-kupa első fordulójára Somorján kerül sor ezen a hétvégén. A kétnapos megmérettetésnek a helyi Samaria Sportcentrum ad helyet. 

Európai-szintű asztalitenisz Somorján
A hodosiak csapata (A szerző felvételei)

Szombaton és vasárnap zajlanak a mérkőzések, a szombati versenynap végével már ismertek a mai eredmények. A versenyen egyébként Szlovákia aktuális bajnokának, a Hodosi Asztalitenisz Klubnak két török, a portugál és az ukrán bajnokcsapattal kell megmérkőznie.

Szombat reggel tíz órakor indult a csata, s elsőként a Fortune Kyiv (UKR) a Sarkuysan Spor Kulübü (TUR) csapatával mérte össze erejét. A mérkőzésen az ukránok 3:0-ra verték a törököket. Párhuzamosan ezzel a párharccal játszott a a portugál Clube Desportivo Sao Roque a török Türk Telekom Ankara SC. csapata ellen, mely küzdelemből a portugálok kerültek ki győztesen 3:0 arányban.

A szlovák Samuel Novota és a török Onur Oktav

A második csata délután kettőkor indult, ahol már az aktuális szlovák bajnokok, a hodosiak is pályára léptek, mégpedig a Sarkuysan Spor Kulübü (TUR) együttese ellen, akik két vállra fektették a hazaiakat három ponttal, míg a hodosiaknak egyet sem sikerült szerezniük. Közben a Fortune Kyiv hármasa a Türk Telekom Ankara SC. triójával szállt szembe, a mérkőzés végeredménye itt is 3:0 lett az ukránok javára.

Este hétkor került sor a harmadik összecsapásra, ahol a Hodosi Asztalitenisz Klub az ukránokkal mérkőzött meg, ám sajnos alulmaradtak, a kijeviek 3 pontjával szemben nekik csak egyet sikerült bezsebelniük. A másik térfélen közben a Clube Desportivo Sao Roque hármasa a Sarkuysan Spor Kulübü csapatával mérkőzött meg, s ez utóbbiak 3:1-es arányban győztek.

Az ukrán Yevhen Pryshchepa és a török Ekmekci Mustafa Fahrettin

„Egyértelműen jobb volt az ellenfél, ezt el kell mondanom, de bizakodunk, hiszen a holnapi versenynap még előttünk áll és az első két helyezett jut tovább erről a versenyről, így még van esélyünk” — mondta az esti meccs után Kmeť Jozef a hodosiak vezetője.

Holnap reggel 10 órakor mindjárt a hodosiak kezdenek, ellenfelük a portugál együttes lesz. Közben a két török csapat méri össze az erejét.

(dor)