Év végére újítják fel a Vág-híd korlátjait

A tervek szerint év végére fejeződik be a vágsellyei Vág-híd korlátjainak teljes cseréje. A munkák még 2017 őszén kezdődtek, a felújítás második szakaszát 2018-ban végezték.

Jozef Belický polgármester elmondta, tárgyalt Érsek Árpád közlekedésügyi miniszterrel (Híd), az ígéret szerint a hiányzó részt az év végéig befejezik. „Most kell kezdődnie a dokumentáció elkészítésének és a pályázat kiírásának” - tette hozzá Belický. A polgármester elégedetlen a közúti híd burkolatának állapotával, ugyanis a kátyúzási munkákat néhány hét elteltével meg kell ismételni.

„A város elégedetlen a regionális útkarbantartó vállalattal, a minőséget több városi képviselő is kifogásolta az április eleji testületi ülésen. Meggyőződésünk, hogy a cég nem a megfelelő eljárást alkalmazza. Vagy a munka minőségével van baj, vagy pedig teljes burkolatfelújításra lenne szükség. Felszólítjuk a céget, találjon megoldást, mert az lehetetlen állapot, hogy háromhetente kivezénylik a munkásokat, hogy tömjék be a kátyúkat” - tette hozzá a polgármester.


(TASR)